Мотивите - влошаването на показателите на експлоатационната дейност на дружеството в сравнение с

...
Мотивите - влошаването на показателите на експлоатационната дейност на дружеството в сравнение с
Коментари Харесай

Официално: Уволненията по високите етажи на БДЖ са факт!


Мотивите - влошаването на индикаторите на експлоатационната дейност на сдружението спрямо 2020 година

От началото на годината са осъществени 71 333 мин. закъснения на 4710 влака в пътническите транспорти, а силно влошеното положение на преносимия състав и лоша организация при товарните транспорти, са довели до отлив на товародателите, допълват още от отрасловото министерство.

" БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД от години изпитва липса на изправен преносим състав, като в това време са забавени осъществяванията на ремонтните програми на мотрисни влакове и модернизацията на локомотиви. Също по този начин направената поръчка за доставката на 15 електрически локомотиви Siemens “Smаrtron " е в отклоняване на европейските условия за оперативна съгласуемост и националния проект за внедряване на системата за ръководство на влаковото придвижване (ERTMS) ", показва в претекстовете си министърът.

Резултатите от назначените два одита във връзка с две извършени процедури по реда на Закон за обществените поръчки от " БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД, които са за ремонт на вагони и за защита, констатират нередности и административни нарушавания, допълват от министерството и прецизират, че инспекциите на цялостната документите регистрират съществуване на " погрешни информации и необосновани действия за осъществяване на открити процедури, което се отнася до целесъобразността и прозрачността на извършените поръчки ".

" Фактор за некомфортното пътешестване за ползвателите на услугата, предоставяна от БДЖ, е и занижената хигиена във влаковете, което е обвързвано с неспазването на минималните условия за качество ", прецизират от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР